Nyhet

Leonard Cohen arbetar med nytt album

Den luspanke och till höst Sverigeaktuelle poeten har samlat ny kraft och släpper nytt i början av nästa år.

75-årige Leonard Cohen hade för fem år sedan tänkt dra sig tillbaka och gå i pension. Men hans planer gick i stöpet när hans manager sedan många år tillbaka, Kelley Lynch, dammsög hans besparingar på runt fem miljoner dollar. Cohen stämde senare Lynch som befanns skyldig och dömdes att betala Cohen nio miljoner dollar. Detta har dock Lynch valt att ignorera och i nuläget finns inget ljus i mörkret för den legendariske poeten att återse sina pengar.

Cohens mer eller mindre luspanka liv fick honom att åter bege sig ut på vägarna. Han påbörjade 2008 en omfattande världsturné med 191 konserter inbokade och nu kommer snart ett nytt album.

Det mesta av materialet för det kommande albumet var inspelat och klart innan han åkte på turné i maj 2008, förutom en låt som skrevs under turnén. Han har sagt i en intervju med Rolling Stone att det kommer att vara tio eller elva nya låtar på albumet och att han själv har producerat.


Det här verket är hans första efter "Dear Heather" från 2004. Till Rolling Stone säger Cohen om skivan att "om Gud vill är den klar nästa vår".

Cohen kommer till Malmö Arena 4/8, Globen i Stockholm 8/8 och Scandinavium i Göteborg 12/8. Om han på dessa kommer att vädra några nya låtar återstår att se.

ANNONCE