Nyhet

Leonard Cohen med februarisläpp

"Show Me The Place" är första smakprovet.

Den 1 februari släpper Leonard Cohen sitt nya album "Old Ideas". Det blir den kanadensiske musikerns första studioalbum på åtta år. Redan nu har låten "Show Me The Place" släppts på hans hemsida.

Enligt ett pressmeddelande började albumet spelas in i början av året, men många av låtarna har sakta vuxit fram under flera års tid. Det är Cohen själv som formgivit skivans albumomslag.

I oktober tog Cohen emot det spanska Principe de Asturias Award för litteratur:


– När jag blev äldre förstod jag att instruktioner följde med den här rösten. Och instruktionerna var dessa: att aldrig klaga nonchalant. Om man ska uttrycka det stora oundvikliga nederlaget som väntar oss alla måste det ske inom de strika gränserna för värdighet och skönhet.

Låtlista till "Old Ideas":

Going Home
Amen
Show Me The Place
The Darkness
Anyhow
Crazy To Love You
Come Healing
Banjo
Lullaby
Different Sides


Leonard Cohen är 77 år gammal och har släppt över 20 album. Hans texter handlar mycket om religion, ensamhet och sexualitet. Senaste världsturnén sågs av två miljoner människor under 247 kvällar i 31 länder. På svensk mark var han senast i augusti, 2010, då han höll konsert i Malmö, Göteborg och i Stockholm. Leonard Cohen har till dags dato sålt över 60 miljoner album.

ANNONCE