Nyhet

Freddie Mercurys grav hittad?

Queen-fans sägs ha funnit den sedan tidigare hemliga platsen – "kan vara ett stort genombrott".

Freddie Mercury, en av världshistoriens största frontfigurer och sångare i Queen, gick bort 1991. Han blev 45 år gammal och kremerades på Kensal Green-kyrkogården i London men var hans aska blev begravd har länge varit en hemlighet. En del har trott att han blev begravd vid sin staty i Montreux, eller i sina föräldrars trädgård. Men nu tror sig fans ha hittat den riktiga gravplatsen. 

Det är en plakett med en fransk hyllningstext som anses ha löst den stora gåtan. 

"In Loving Memory of Farrokh Bulsara. Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour", står det på plaketten. Det betyder ungefär: "I kärleksfullt minne av Farrokh Bulsara. Alltid nära dig med all min kärlek.". 


Strax bredvid inskriptionen finns både födelse- och dödsdatum tillsammans med den kryptiska underskriften M. Fansen har en teori om att underskriften kan vara Freddies tidigare flickvän Mary Austins, som även ärvde sångarens hem i London. 

– Alla vet att Freddie kremerades på Kensal Green-kyrkogården 1991, men det har varit ett mysterium var askan placerades sedan. Att man har hittat den här plaketten är verkligen spännande och kan vara ett stort genombrott, säger ett fan till Daily Mirror. 

ANNONCE