Nyhet

Roger Waters Sverigebesök inleds med opera

Göteborgs Symfoniker framför ett verk som tog den före detta Pink Floyd-medlemmen 16 år att skapa.

Roger Waters opera Ca Ira visas på Götaplatsen den 13 augusti som en gratis föreställning inför ikonens konsert på Ullevi den 17 augusti. Det är i ett samarbete med Göteborgs Symfoniker som föreställningen kommer att ske.

Det var inför 200-årsjubileumet av den franska revolutionen som Waters började utveckla sin operaidé tillsammans med Etienne och Nadine Roda-Gil 1989. Det tog totalt 16 år för Water att skriva och bearbeta verket innan uruppförandet i Rom 2005.

Roger Waters, som är känd för sin tid med det legendariska rockbandet Pink Floyd, tar med sig föreställningen och konserten av The Wall då han gästar Ullevi. The Wall är skivan som Waters i princip skrev på egen hand och utgår från Waters syn på världen och hur han kände vid det skedet av livet. Den är till viss del även baserad på den förre Pink Floyd-frontmannen Syd Barrett

The Wall är även titeln på filmen som bygger på texterna från nyss nämnda skiva. I filmatiseringen ser man Bob Geldof, mannen bakom Live-Aid, i huvudrollen som Pink.

ANNONCE