Nyhet

Slayer fryser ut trummis

Dave Lombardo sparkad från turnén – efter att ha ifrågasatt bandets ekonomi.

Det amerikanska trash metal-bandet Slayers trummis Dave Lombardo får stå över bandets festivalturné i Australien som påbörjas på lördag. Detta efter att Lombardo ifrågasatt bandets utgifter och velat få fram detaljerad information och dokument kring hur Slayers intäkter delas upp. 

Enligt Lombardo själv så går hela 90 procent av intäkterna från turnéer till utgifter, som bland annat går till management, vilket lämnar 10 procent till de fyra medlemmarna att dela på. Detta kostar bandet miljontals dollar. 

Slayers sångare Tom Araya anlitade tillsammans med Lombardo revisorer för att få fram information om vad som egentligen hände med bandets intäkter, men lyckades aldrig få tillgång till information och dokument. 

Lombardo började ifrågasätta utgifterna efter att han insett att trots en turné världen över under 2012 hade han inte fått betalt för arbetet. I samband med det blev han tillsagd att inga pengar skulle ges ut ifall han inte skrev på ett långt kontrakt som bland annat skulle förbjuda honom från att ge intervjuer eller göra uttalanden som relateras till Slayer. 

Lombardo blev utfryst efter att ha kommit fram med en ny affärsmodell för Slayer, något som gitarristen och bandets ledare Kerry King inte var intresserad av. Lombardo fick istället svaret att om han ville bråka så skulle Slayer hitta en ny trummis. Senare fick Lombardo i ett mail från bandets jurister veta att hans medverkan under Australien-turnén inte längre var aktuell. 

Huruvida den grundande medlemmen i Slayer kommer att bli kvar i bandet är ännu oklart. Hans ersättare i Australien är Jon Dette som även tidigare spelat tillsammans med bandet.

ANNONCE