Nyhet

Paramores inspirationskällor − en salig röra

Det amerikanska emocore-bandet avslöjar nya detaljer kring kommande album.

Paramore har ett nytt självbetitlat album på gång och nu har bandet avslöjat detaljer om skivans låtlista. Förra veckan släppte gruppen en trailer till det nya albumet som visar upp studioarbete tillsammans med ljudklipp från det nya materialet.

Bandet fick sitt genombrott med skivan Riot från 2007 och de har gjort sig kända med hits som Misery Business och inte minst nu senast med Decode som finns med på soundtracket till Twilight. Bandet släpper sitt fjärde och självbetitlade album 8 april men redan den 24 februari kommer deras singel Now.

NME ställde frågan om vad som har inspirerat deras skrivande och sångerskan Hayley Williams gav prov på en ganska så speciell uppsättning av influenser, bland annat indierockarna Alt-J:


− Taylor (York, bandets gitarrist) lyssnade mycket på Alt-J, själv lyssnade jag på en Sirius XM-kanal som heter 1st Wave varje dag i bilen för att få igång min gothiga sida och Jeremy (Davis, basist) håller oss väl informerade inom den nya hiphopen.

Hon fortsatte sedan: "Vi som kollektiv har lyssnat på mer elektronisk musik än någonsin förr under denna process. Jag tror det är bara för att genren är väldigt populär just nu. Ändå skulle jag inte vilja säga att vi låter som något av dessa band. Det låter mer som någon släppt oss lösa i ett slott fullt av instrument och det enda vi gjort i ett par dagar är att studsar runt i det".

Låtlistan till Paramore ser ut som följande:


Fast in My Car
Now
Grow Up
Daydreaming
Interlude: Moving On
Ain't It Fun
Part II
Last Hope
Still Into You
Anklebiters
interlude: Holiday
Proof
Hate to See Your Heart Break
(One of Those) Crazy Girls
interlude: I'm Not Angry Anymore
Be Alone
Future

ANNONCE