Nyhet

Pet Shop Boys mot Sverige

Synthpopgiganterna gör festivalspelning i sommar.

Depeche Mode är inte den enda engelska synthpop-akten som kommer till Peace & Love i år. Idag släpptes ännu ett namn, och den här gången är det ingen mindre än Pet Shop Boys.

Duon som består av Neil Tennant och Chris Lowe har hållit igång sedan 1981 och var senast aktuella med albumet Elysium som kom ut i juni förra året. Så här skrev GAFFAs Mats Almegård om skivan:

"Temat är kärlek som dött och hur de döda alltid stannar hos oss. Trots sitt tema är det just en sån där sval popsång som PSB gör så bra. Men redan i Invisible blir det uppenbart att det inte bara är kärlek som dött. Den musikaliska gnistan verkar också ha lämnat in." Läs hela recensionen.


De har en spelning bokad i Köpenhamn tidigare i sommar och gör nu alltså även ett stopp i Sverige för första gången sedan 2009.

Andra klara akter till festivalen är bland andra Håkan Hellström, First Aid Kit, Queens of the Stone Age, Iggy & The Stooges, Johnossi, Miss Li, Paramore, The Sounds, Stiftelsen och Maskinen. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni. Biljetter finns på GAFFA Live.

ANNONCE