Nyhet

Lyssna på nytt med Henric de la Cour

Före detta Yvonne-sångaren aktuell med nytt album och en film.

Henric de la Cour återkommer med nytt album, och levererar således uppföljaren till 2011 års självbetitlade solodebut. Nya albumet heter Mandrills och släpps den 11 september senare i år.

Lyssna på smakprovet Chasing Dark längst ned i denna nyhet, lika mörkt och synttungt som vi är vana att höra de la Cour.

Albumet har spelats in av vännen och vapendragaren från Yvonne, Rikard Lindh, och har mastrats i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.


Dessutom kommer en ny film om de la Cour att premiärvisas på Way Out West i sommar, för att senare i höst gå på SVT. Det är filmaren Jacob Frösén, som även gjorde filmen om Olle Ljungström, som har följt de la Cour under ett antal år och resultatet är en både musikalisk och personlig historia, där Yvonne och Strip Music avhandlas, jämsides med den allvarliga sjukdom som de la Cour lidit av större delen av sitt liv.

När GAFFA recenserade Henric de la Cours debut 2011 lät det så här:

"Det är mer minimalistiskt, anpassat för ett ensamt liveuppträdande, och ett stort steg bort från de överväldigande refränghöjder som Strip Music snuddade. Samtidigt är det precis samma Joy Divisionistiska mörker. De la Cour hade kunnat sjunga acapella och det hade funnits en tjusning – utan det perfekta uttalet eller den väna rösten, men med "Never Die"  intatuerat på bröstet som genomsyrar varje tonskifte."

 

ANNONCE