Nyhet

Slayers gitarrist Jeff Hanneman är död

Tragisk död för Slayers gitarrlegend

Trashmetalbandet Slayers gitarrist, Jeff Hanneman, avled igår. Gitarristen led av leversvikt och blev endast 49 år gammal. Jeff Hanneman var under 80-talet en av de två ledande i att bilda Slayer tillsammans med bandmedlemmen Kerry King och de blev bland de största inom sin genre. 1986 fick de sitt genombrott med skivan Reign in blood och blev därefter erkända som ett av de fyra största banden inom trashmetal-genren, där också Metallica, Anthrax och Megadeath är inräknade.

Slayer har bland annat gjort låtarna Angel of death och War Ensemble som Hanneman själv skrivit. Bandet meddelade att det var med stor sorg dom mottog beskedet om bandmedlemmens tragiska död.

"Slayer är förkrossade över att meddela att bandkamraten och brodern Jeff Hanneman avled kring klockan elva på morgonen nära sitt hem i södra Kalifornien. Hanneman befann sig på ett lokalt sjukhus när han drabbades av leversvikt. Hanneman sörjs närmast av hustrun Kathy, systern Kathy samt bröderna Michael och Larry. Vi kommer att sakna honom otroligt mycket."

 

ANNONCE