Nyhet

Kraftwerk gästades från rymden

GAFFA.se – allt om musik

Elektropionjärerna Kraftwerk uppträdde i veckan i Stuttgart, Tyskland. En konsert som innehöll ett speciellt gästuppträdanden, från rymden.

Kraftwerk fick fint besök under sin konsert i Stuttgart. Den tyske astronauten Alexander Gerst uppträdde live tillsammans med bandet från International Space Station. Det hela visades på en storbildskärm bakom Kraftwerk-medlemmarna på konserten.

LÄS OCKSÅ: Mansfria festivalen anmäld – av män


Alexander Gerst använde en platta med en virtuell synth för att spela en del av låten Spacelab. En låt från albumet The Man Machine, från 1978. Därefter följde en lång monolog från Gerst där han berättade hur rymdskepp är den mest komplexa och värdefulla maskin mänskligheten någonsin byggt.

Gerst är dock inte den förste ”rymd-musikern”. 2013 spelade den kanadensiske astronauten Chris Hadfield en cover av David Bowies Space Oddity tillsammans med bandet Barenaked Ladies.

LÄS OCKSÅ: Se Bowie-utställning i din smartphone


Kraftwerk albumdebuterade 1969 med albumet Tone Float, under namnet Organisation. Året efter bytte bandet namn till Kraftwerk och släppte det självbetitlade albumet Kraftwerk. Den tyska gruppen anses som ett av de största namnen inom den elektroniska musikscenen och har satt stor prägel på genren. Den 27:e juli besöker Kraftwerk Östersund för en spelning på Storsjöyran.

Se en video från konserten här: 


 

ANNONCE