Nyhet

Nick Cave avslöjar favoritbaren och ger råd till alkoholister

GAFFA.se – allt om musik

Om musikern Nick Cave är reserverad gentemot media håller han en speciell och nära kontakt med sina fans. Det har resulterat i ett stort antal Conversations With Nick Cave-evenemang och inte minst hemsidan The Red Hand Files, där fansen bjuds in att fråga om vad som helst.

Ett fan frågade nyligen vilken bar som var musikerns favoritbar, och Cave tog följaktligen med sig sina läsare på en resa tillbaka till 90-talet. Där sångaren bodde med sin dåvarande partner i São Paulo, Brasilien. I slutet av gatan där Cave bodde med sin flickvän och son, Luke, låg en livsmedelsbutik som också fungerade som bar, vid namn Merceario São Pedro.

Cave berättar att han varje dag vid 11-tiden tog med sin då tvåårige son till baren. Ägaren Pedro pratade med sonen tills arbetarna kom in på lunch. Då flyttade Cave och hans son ut i solen till ett bord på trottoaren. Här läste Cave böcker och skrev bland annat låtarna The Ship Song, Foi Na Cruz och Papa Won't Leave You, Henry från The Good Son som kom ut 1990 respektive Henry's Dream från 1992. För det mesta drack dock Cave bara öl och pratade med sin son.


– Dagarna på São Pedro var enkla och bra. Det var de bästa tiderna, minns Cave och tillägger att baren tyvärr ska rivas för att ge plats åt ett lyxigt flerfamiljshus.

Cave konstaterar att en liten bit av Vila Madelenas själ skulle gå förlorad med rivningen av baren – och även en bit av hans egna själ också.

Musikern fick också ett meddelande från ett skotskt fan som stod inför behandling för alkoholmissbruk och bad Cave om hjälp.

– Det är dags att ge upp spriten – du vet, du måste göra det. Det är läskigt nu, men jag kan bara säga att livet är bättre utan det. Oändligt mycket bättre, skrev Cave i sitt svar till den desperate lyssnaren.


– Livet är bra, bara vänta och se, fortsatte Cave.

Han upprepade dessa ord som för att betona sin poäng och nå mottagaren på andra sidan skärmen.

– Förbered dig på att bli förvånad, avslutade han.

Tidigare denna månad turnerade Nick Cave med Warren Ellis, som sångaren har samarbetat med i många år, bland annat i Nick Cave & The Bad Seeds och rockgruppen Grinderman. De har dessutom tillsammans skapat en lång rad soundtracks och senast albumet Carnage från 2021, blev Cave och Ellis första officiella album som duo.

LÄS OCKSÅ: Dave Grohls svidande diss mot Nevermind-modellen


ANNONCE