Nyhet

Spelningar inställda på Sthlm Fields

Arrangörerna för Lollapalooza meddelade förra året att man skulle ta en paus sommaren 2024. Istället skulle Sthlm Fields arrangeras i huvudstaden med artister som Toto, Doja Cat och The Hives. Men nu meddelas det att spelningar med flera stora artister på festivalen har blivit inställda.

För tio år sedan arrangerades rockfestivalen Sthlm Fields i Stockholm. Nu gör namnet comeback för en konsertserie. Istället för att flera akter spelar på en festival under en långhelg kommer Sthlm Fields att äga rum på Gärdet utspritt under flera dagar i juni och juli, och spelningarna är indelade efter genrer.

Akter som Greta Van Fleet och Wolfmother spelade den 28 juni medan band som The Hives och Viagra Boys ska spela den 6 juli. Det var tänkt att hiphopstjärnan Doja Cat skulle spela dagen efter det, och Toto och Nestor har även en gemensam spelkväll den 5 juli.

Men nu kan SVT meddela att flera stora konserter har ställts in samtidigt som det saknas information från arrangören Live Nation. Spelningen med metalbandet Bad Omens var en av dessa som ställdes in.  

– Det känns väldigt oprofessionellt och oansvarigt. Ingenstans fanns det information om att bandet inte längre var med, annat än att de tog bort det på annonsen. Det vara bara tur att jag råkade se att Bad Omens inte längre stod med. Ett mejl till oss som köpt biljetter hade varit uppskattat, säger Ella Fuentes som skulle besöka festivalen.

Live Nation vill inte ställa upp på intervju med SVT men i mailkontakt så svarar presskontakten Alexander Kihlström att inställda konserter tas bort från hemsidor och sociala medier samt att det kommuniceras till de som redan köpt biljett. 

– Hur många artister det blir i slutändan är svårt att veta på förhand och inte heller något vi har garanterat, säger Alexander angående att festivalen från början gjorde gällande att det skulle vara cirka 30 artister under 10 dagar.

Pengar ska enligt arrangören automatiskt ha förts tillbaka till besökare som hade köpt biljetter till Doja Cat och Molly Sandén. Live Nation anser dock inte att detta ska gälla för Bad Omens inställda konsert då de inte var huvudakt under konsertdagen som de skulle ha spelat på.

LÄS MER: The The kommer till Sverige


ANNONCE