GAFFA Photo Awards

GAFFA Photo Awards

Stängt för uppladdning


Vinnarna kommer att meddelas när juryn har gått igenom bilderna.

Om tävlingen

Ändamål

GAFFA Photo Awards ska öka intresset för musikfotografi och ge unga fotografer en chans att konkurrera med de mer etablerade fotograferna. Tävlingen hölls för första gången 2011 och lockar varje år fler än 1 000 fotografer som tillsammans skickar in över 5 000 foton i olika kategorier. En specialjury går igenom allt material på jakt efter skönhet, aktualitet, kvalitet och originalitet för att kunna kora vinnarna, och ge dem möjligheten att nå ut med sin förmåga till en bred publik.

Vem kan delta?

Alla. Det är inga krav på utrustning eller fototeknik. Vi tar dock bara emot bilder digitalt.

Hur deltar du?

Du laddar upp dina bilder här på sidan. Det kan du göra till den 9 september 2019.

Om du deltar i Instagram-kategorin ska du ladda upp dina bilder på Instagram och ge dem hashtaggen #gpa19se.


Priser

Huvudpris: Årets musikfoto

5.000 kronor

Nytt för i år är att alla vinnare per kategori kommer att hänga sina bidrag på Scandic Europa och HAK efter avslutad tävling. De har tidigare arbetat med ett offentligt galleri för kreativa konstnärer inom genrerna fotokonst, gatukonst och modern konst.

Utställningen kommer att öppnas med en vernissage och man får möjlighet till sina ”15 minutes of fame” och möjlighet att visa upp sin fotokonst under en längre period.


Det finstilta

GAFFA Photo Awards arrangeras av GAFFA. Vi förbehåller oss för fel och ändringar i all kommunikation kring arrangemanget.

GAFFA förbehåller sig rätten att använda de uppladdade bilderna i samband med all kommunikation kring GAFFA Photo Awards. Dock kommer uppladdade bilder inte användas i samband med nyheter, artiklar eller liknande på GAFFA.se eller i GAFFA-magasinet utan tillåtelse från fotografen. Det är fotografens ansvar att se till att alla rättigheter för de uppladdade bilderna erhålls.

GAFFA kan inte hållas ansvariga för bilder som är uppladdade utan tillåtelse från eventuell ursprunglig upphovsman.


Kontakt

Har du frågor om GAFFA Photo Awards kan du skriva till [email protected].