x
Kate Boy: One

Kate Boy
One

Kate Boy: One

GAFFA

Album / Fiction
Utgivning D. 2015.11.06
Recenserad av
Veronica Larsen

Att redan i pressutskicket basunera ut att One är en kandidat för titeln årets popalbum är att trigga igång vilken skeptiker som helst. Dock dröjer det inte särskilt länge innan armar, som beslutsamt lagts i kors, kan slappna av. Debutalbumet från Kate Akhurst och Markus Dextegen är ett krutpaket. Ett efterlängtat sådant.

Med adrenalin som bränsle får vi popmusik som på ett befriande sätt behandlar något annat än tvåsamhetens nojor. I Kate Boys kosmos är jämlikhet att ta ansvar för sitt eget liv, integritet en tydlig gränsdragning mellan du och jag. Den Stockholmsbaserade duon snuddar därmed också vid lösningen på tvåsamhetens ekvation. Ju starkare ettor, desto starkare tvåa.

Bombastiska trumslag, varma synthfåror och Kates fantasieggande röst frammanar kraft och acceleration. Ordvalen i låttitlarna likaså. Att det är hög energi vi har att göra med här ska inte kunna missförstås. One är den följsamma glödande massan som ger liv till sådant som är vackert och hållbart. Det är ett glasklart popalbum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA