x
Atreyu: Long Live

Atreyu
Long Live

Atreyu: Long Live

GAFFA

Album / Spnefarm
Utgivning D. 2015.09.18
Recenserad av
Mårten Cederberg

Likt Disturbeds ganska snabba återförening så gör Atreyu samma sak efter tre års uppbrott, men det utan att vara fullt lika hemlighetsfulla. Liknelsen stannar inte där utan det är en återförening som renderar till ett av gruppens bästa album sedan starten 1998. Atreyus musik har alltid haft mycket fokus på melodi och även om grunderna är tagna ur metalcore så finns en tydlig rockådra med en twist av alldaglig modern amerikansk metal både när det gäller komponerande och utförande.

Inbakat i en smällfet produktion staplas smakfulla melodier på varandra under skivans tolv spår på ett ytterst sammanvävt sätt. Låtar som allsångsvänliga och rytmiska Do You Know Who You Are, rock'n'roll-osande Brass Balls och semi-balladen Moments Before Dawn gör att bandet inte hamnar i den breda sörjan av oskiljbara amerikanska metalband.
 
Alex growl låter ofta lite väl överansträngt och således otillräcklig till den annars så bastanta väggen av ljud som levereras klanderfritt av dessa grabbar från Kalifornien. Namnet är inspirerat från 80-talsfilmen Den Oändliga Historien och de bör fortsätta åtminstone ett tag till när det låter så här bra. Länge leve Atreyu.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA