x
Seinabo Sey : Pretend

Seinabo Sey
Pretend

Seinabo Sey : Pretend

GAFFA

Download / Universal Sweden
Utgivning D. 2015.10.23
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

När musiken och låtskrivandet, stämningarna och energin, sången och rösten och precis allt som har med den att göra, när det flyter ihop på det sätt som alla låtar på Pretend gör är det svårt att se hur nytt och gammalt egentligen spelar någon roll.

Det händer inte ofta att en artist inom den sfären Seinabo Sey rör sig inom – kring popkryddad R&B med stora och starka rötter inom storslagen soul – släpper ifrån sig material av den kaliber Seinabo Sey skrivit och sjunger överhuvudtaget. Men att bygga ett album till stor del av musik som redan har släppts på ett eller annat sätt, som singlar eller på mixtapes eller EP:s, kan vara hyfsat komplicerat och svårhanterat.

För Seinabo Sey skulle detta kunna vara aktuellt i och med att samtliga nio låtar från de två fina verken For Madeleine och For Maudo, som presenterade henne för världen och sedan rätt och slätt tog den med storm, återfinns på hennes debutalbum Pretend. Det hade alltså kanske varit anmärkningsvärt att fem av 14 låtar på albumet inte har släppts tidigare, om det inte handlade om låtarna det faktiskt handlar om, och om det inte handlade om just Seinabo Sey.

Att det funkar även i det stora formatet efter vad som får ses som en succéartad testrunda via EP:s är otroligt men alltså alltjämt inte särskilt överraskande alls. Det finns en nerv och ett stort hjärta i varenda en av de 14 låtar Seinabo Sey låter utgöra hennes första album. Det som gäckat henne så länge men som nu äntligen finns att höra och beskåda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA