x
The World Is a Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die: Harmlessness

The World Is a Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die
Harmlessness

The World Is a Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die: Harmlessness

GAFFA

Album / Epitaph
Utgivning D. 2015.09.25
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Det är svårt att växa upp och ur en fas av livet vidare till det nästkommande, oavsett vad det än må vara. Detta är givetvis en tröttkörd klyscha, ett konstaterande som är lika diffust som det är frustrerande, men det gör det inte mindre sant eller aktuellt. För många som fastnar i labyrinten däromkring hjälper musik och poesi att få sans av det hela, och för band som The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die gäller det både som musiker, som musikfans och som låtskrivare. 

Den överhängande känslan kring deras skapande är att de själva letar efter svar och låter de som vill hänga med på den upptäcktsfärden göra det utan att ifrågasätta det.

Harmlessness är givetvis fyllt av tysta försäkranden och om ackompanjerande stora anslag, av lugnare folkinslag och hårdare rocktilltag (någonting annat vore direkt främmande för ett band vars sätt och stil är stöpt och djupt rotad i modern amerikansk emo), men det är också det som ibland fäller bandet, att det lika ofta kan vara förödande vackert som hafsigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA