x
Riwen: The Cold

Riwen
The Cold

Riwen: The Cold

GAFFA

Download / Indie Recordings
Utgivning D. 2015.08.28
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Det egentliga Västerbotten finns att hitta i den evighetskälla av musik som dess nu vuxna barn skriver, sjunger, spelar, och släpper. Det handlar inte längre om vad det är i vattnet som gör att musikskolans ilsknare uttryckssätt förfinas så ofta däruppe, det måste expanderas till luften och jorden, till skogarna och mörkret.

Något är det som gör att band som Riwen existerar, som gör att bandet utöver det egna har beståndsdelar i en handfull av Sveriges mer intressanta punkband och metalkonstellationer, och att de kan sammanstrålas för att mötas över musikaliska gränser och skapa The Cold.

De flesta av den svenska hårdrockens snyggare riffstrukturer finns här, liksom de mer intensiva aspekterna av svensk hardcore, som i sin tur trängs med iskall metalatmosfär och frustande hårdhet, allt kokande och rivande under vrål efter vrål efter vrål. The Cold är ett album som, trots att det så snyggt kompromissar mellan olika stilar och uttryck rakt igenom känns kompromisslöst, förbannat, sprudlande av livseld.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA