x
Teddybears: Rock On

Teddybears
Rock On

Teddybears: Rock On

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2016.01.20
Recenserad av
Robin Velander

Rock On är ett neonupplyst party som doftar Jamaica och Karibien. Teddybears har alltid haft en förkärlek för musikkulturen därifrån med influenser från reggae och dancehall och har bjudit in en rad gästartister från regionen, bland annat Beenie Man och supercoola 12-åringen Baby Trish.

Bröderna Jocke och Klas Åhlund med Patrik Arve i släptåg har rört sig i toppskiktet inom svensk dansmusik sedan Rock N Roll Highschool. Så också den här gången. Det är inspirerat, dansant, coolt och huvudet nickar med. Men när albumets nio spår är över minns man inte mycket. De är duktiga på ljudsnickeriet men låtskrivandet får tyvärr lida.

Sunshine är härlig, What's Your Problem? är bland det bästa teddybjörnarna gjort någonsin och TBYEH är grym house. Men det är svårt att välja ut några fler dunderögonblick. Helheten är snygg men var är låtarna?

Frågan är hur Teddybears står sig bland andra svenska dansakter nu när EDM-musiken fullständigt exploderat och regerat de senaste åren. Men en sak är säker – Avicii eller Axwell Λ Ingrosso skulle förmodligen aldrig våga uppträda i Sommarkrysset med "SD = rasister"-tischor. Teddybears är svenska dansmusikens egna punkare med ett socialt patos som alltid kommer göra dem viktiga och beundransvärda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA