x
M E R I: I Don't Wanna Be Yours

M E R I
I Don't Wanna Be Yours

M E R I: I Don't Wanna Be Yours

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2015.10.13
Recenserad av
Jesper Robild

Hos den typ av själfylld och suggestiv R&B som M E R I valt att verka inom hamnar oundvikligen stort fokus på sången. Bortsett från ett lite onödigt, dansgolvsanpassat parti handlar det här om mörka beats och djup bas med atmosfäriska pålägg som får oss att tangera triphopland. Djupet till trots blir musiken en skör fasad till en närvarande och framträdande sånginsats.

Låten är kanske varken den mest utmanande eller nytänkande på marknaden, utan vinner sin poäng på just sången. M E R I framkallar både värme och kyla med en tveeggad text som bottnar i såväl melankoli som frigörelse. I Don't Wanna Be Yours passar fint som soundtrack en grå dag och inbjuder till många tryck på repeat.

Sen har vi ju då den här brytningen som så många svenskar tampas med och som sällan blir så tydlig som när musiken stöps och produceras på detta vis. Den hypnos som eftersöks, där personen bakom rösten för maximal effekt suddas ut, kommer av sig en smula. Med det sagt handlar låten främst om en spännande röst att imponeras stort av.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA