x
Avatarium: The Girl With The Raven Mask

Avatarium
The Girl With The Raven Mask

Avatarium: The Girl With The Raven Mask

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2015.10.23
Recenserad av
Jesper Robild

Det känns som att Leif Edling är medverkande i allt som heter svensk doom metal. Här ingår han i supergruppen Avatarium som nu släpper uppföljaren till succédebuten från 2013. Medlemmarna har samlats från bland annat Evergrey, Tiamat och Candlemass och det är väl egentligen bara sångerskan Jennie-Ann Smith som inte är känd … från hårdrocksvärlden. Brolle JR, E-Type och Melodifestivalen står på CV:t.

Vi har mörk, tung musik med ockulta texter  som inte drar ner humöret i avgrunden. The Girl With The Raven Mask är på ett säreget vis catchy doom, men icke efter Black Sabbaths bluesiga recept. Rikligt bruk av orgel och Smiths röst är hemligheten till svänget.

Det är väldigt skönt med ett band i sällskapet som vågat satsa på annat än gothstön eller sopran. Och som för den delen kan sålla ner materialet till 50 minuter kvalitet. Strängarna är nedstämda men tempot hålls uppe, Run Killer Run är kanske årets bästa exempel på hur du diggar till mörker. Ett måste för alla som vill bredda sina hårdrocksvyer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA