x
Amason: Flygplatsen EP

Amason
Flygplatsen EP

Amason: Flygplatsen EP

GAFFA

EP / Ingrid
Utgivning D. 2015.10.23
Recenserad av
Tommy Juto

I rask takt har Amason blivit en angelägenhet för varenda svensk med ett gott öra till välgjord popmusik. Festivalspelningarna under året har cementerat deras ställning som ett av de mest kvalitativa band vi har. Vanligtvis hade en EP-recension med fyra låtar varav en cover och en tidigare utgiven varit tveksam, men så är inte Amason något vanligt band.

För varje ny release, vare sig det är singlar, EP:s eller album, finns alltid någon riktig karamell att glädjas åt. Den här gången är det titelspåret Flygplatsen som kan ikläda sig den rollen. Pianot och den lunkande rytmen håller låtens tvivlande huvudperson under armarna, en huvudperson som tänker högt via Amanda Bergmans röst, en röst som låter lika självklandrande som någonsin Annika Norlins.

Lägg därtill ett drömskt andraspår i Paradis I Krisen och Mattias Alkbergs Tjugonde som bandet gör rättvisa. Ålen som ni redan hört och hissat och är en ren defilering. Flygplatsen är den hittills bästa låt de gjort och så länge Amason fortsätter att göra låttitlar i bestämd form singular behöver vi inte oroa oss. Mera. Nu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA