x
Rage Against The Machine: Live At Finsbury Park

Rage Against The Machine
Live At Finsbury Park

Rage Against The Machine: Live At Finsbury Park

GAFFA

DVD / Eagle Rock
Utgivning D. 2015.10.16
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Efter en karriär fylld av protestaktioner, ungefär 20 år laddade av en otröttlig och ilsken vägran att vara tysta, är det inte annat än logiskt att det kanske sista Rage Against The Machine officiellt släpper som band också kom till i och med en vägran att acceptera ett rådande tillstånd. Tack vare Jon och Tracy Morter, som tröttnade på att X Factor-singlar nått förstaplatsen på UK Singles Chart under julhelgen fem år i följd, startades en motkampanj.

Killing In The Name, den första singeln Rage Against The Machine släppte 1992, blev 2009 års stora julsingel. Alla låtintäkter skänktes till Shelter, en organisation som hjälper hemlösa i Storbritannien. Mitt under gratiskonserten bandet höll i London 6 juni 2010 överlämnades en check till paret Morter, som hyllades av publiken på plats i Finsbury Park.

Fem år senare har nu Live At Finsbury Park släppts, och den fungerar exemplariskt som en påminnelse om vilken styrka som fanns inuti det på pappret rätt ordinära rockbandet från Los Angeles. Influerade av pionjärer inom punk, hårdrock, metal, hiphop, skapade Rage Against The Machine någonting helt eget. Deras eld fanns i det politiska, deras säregenhet kom från blandningen av alla fem inspirerande element, deras briljans i det faktum att de över tre album knappt spelade in en enda dålig ton. Allt detta syns och hörs på Live At Finsbury Park, det påminner om den otroliga kraft Rage Against The Machine hade i sig, och att de var en slägga få kunde mäta sig med.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA