x
Naytronix: Mister Divine

Naytronix
Mister Divine

Naytronix: Mister Divine

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2015.10.16
Recenserad av
Emil Viksell

Naytronix är Tune-Yards-basisten Nate Brenners soloprojekt. Och Mister Divine är (bara) en fortsättning på det han höll på med på solodebuten Dirty Glow (2012). Han kommer ju ur en synnerligen experimentell grupp, och vill inte vara sämre själv. Hans musik kan beskrivas som att Skrot-Nisse med vänner bildat band med roboten WALL-E (från filmen med samma namn) och växtlivs-sökar-roboten EVA.

Lika organiskt som futuristiskt letar sig hans lager på lager-kompositioner fram på allehanda jazziga, funkiga och disco- respektive afrobeat-belagda vägar. Spretighet är själva syftet. En del likheter hittas i Neon Indians senaste släpp.

Allra bäst är Brenner när han kör "chillwave", som i titellåten Mister Divine, eller när han fokuserar på Beach Boys-sången. Också när han koncentrerar sig på att renodla sitt uttryck, istället för att överlasta det, uppstår, ja, till och med magik. Men alldeles för ofta har han en böjelse för lustiga ljud och craziness, som i längden bara är tröttande. Modern konst är spännande att se, men mindre spännande att höra tonsatt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA