x
Vita Bergen: Disconnection

Vita Bergen
Disconnection

Vita Bergen: Disconnection

GAFFA

Album / Whoa
Utgivning D. 2015.10.23
Recenserad av
André Spång

Jag såg Vita Bergen när de var förband till Markus Krunegård förra vintern. Jag drabbades sånär av en existentiell kris å deras vägnar. För vad är det för mening att göra pop när man fullständigt förkroppsligar en tvättmaskin som bara pågår? Det är precis vad Vita Bergen gör, ständigt pågående utan att sträcka sig längre än efter pumpande gitarrer utan närhet av klimax.

Ingenting verkar ha hänt sedan spelningen förra vintern; ensemblen är konservativ, malande och gäspande svårmodiga. Men det som stör mig allra mest är avsaknaden av personlig identitet. Ett bands strävan bör alltid vara att särskilja sig från alla andra, att vara unik i sitt slag men med Vita Bergen finns det ingenting att greppa. De bara svävar omkring någonstans i periferin och jag ser ingen ansats till förändring.

Vita Bergen försätter sig i det fack som DJ:s på indieklubbar använder för utfyllnad. Så när du tar dig ut på golvet nästa helg så kan det mycket väl vara Vita Bergen du står och svänger lite oinspirerat till i väntan på en låt du faktiskt vill höra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA