x
R. City: What Dreams Are Made Of

R. City
What Dreams Are Made Of

R. City: What Dreams Are Made Of

GAFFA

Album / KEMOSABE RECORDS/RCA RECORDS
Utgivning D. 2015.10.05
Recenserad av
Karin Lillbroända

Ett genombrott som låtskrivare till bland andra Miley Cyrus och Rihanna var det som till slut rätade ut Rock Citys krokiga musikkarriär. What Dreams Are Made Of är brödraduons första album som sajnade artister, och titeln är talande. Bland löjligt starka melodier och hittiga refränger är det sympatiska ride or die-texter som präglar albumet. Temat är att tugga vidare, att allt blir bättre och att det aldrig är värt att ge upp.

Det här är soul utan såsigheter, hiphop utan pastischer, popballader som berör, reggaevibbar av karibiens söner och refränger som pumpar endorfin rätt in i hjärtat. Ta till exempel vifta-händerna-i-luften-låten Locked Away som är så otroligt mysig trots att Adam Levine alltid är som en sticka i strumpan.

Med lena och ordentliga (ingen falsett så långt örat kan höra) röster sjunger de rader som stundtals får en att smälta. Och där emellan lägger de kvick och positiv rap över rytmer som gör en glad.

What Dreams Are Made Of är årets album för popfrälsta musikälskare som vill lyssna på något som inte kräver särskilt mycket tid eller tanke för att ta till sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA