x
Editors: In Dream

Editors
In Dream

Editors: In Dream

GAFFA

Album / PIAS Recordings
Utgivning D. 2015.10.02
Recenserad av
Simon Lundberg

Editors har i sin karriär trivsamt hoppat mellan genrer på olika album; genom postpunk, indierock och elektroniska inspirationer inom darkwave och synthpop. Det mest slående har ändå alltid varit att det ligger ett mörker över musiken. Såväl texterna som musiken ekar om det svåra, det tunga och det ofrånkomliga mörkret.

När Editors släpper sitt femte studioalbum så bankar de på stora trumman. Mörkret finns definitivt där när det elektroniska vuxit sig starkare än det gitarrdrivna. Det låter stundtals inspirerat av Depeche Mode och däri ligger inte felet. Problemet är att det känns överdrivet, ja nästan komiskt, ibland.

Det är under albumets lugna och mer återhållsamma stunder som det känns äkta, som att svärtan känns ännu mörkare. För när det allt för ofta bankar på till tusen med industriella synthar så försvinner intresset. Det är välproducerat, ibland kanske lite för mycket. Det påminner mig om det klichéartade ordspråket: "den som gapar efter mycket ..." För det hade kunnat vara så mycket bättre än vad slutresultatet är.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA