x
Hurts: Surrender

Hurts
Surrender

Hurts: Surrender

GAFFA

Album / Sony Music Entertainment
Utgivning D. 2015.10.09
Recenserad av
Simon Lundberg

Året var 2010 och Manchesterduon Hurts släppte sitt debutalbum Happiness, delvis inspelat i Göteborg. Det var spännande tongångar och stundtals storslagen synthpop. Jag kan själv medge att mitt intresse väcktes.

Nu 2015 kommer det tredje albumet och intresset har efter åren minskats drastiskt. Det är ett stycke snyggt producerad synthpop med refränger som vill kunna välta hus och hela städer. Riktigt dit kommer inte Hurts, även om ansträngningen ska applåderas. Lite new wave blandas med disco-tongångar och visst är det en kul kombination. I ett gäng låtar.

Nej, inte ens att jobba med giganter som Jörgen Elofsson räcker här till. Även om just Nothing Will Be Bigger Than Us är en av behållningarna. Särskilt inte när vissa av textraderna är så banala och flamsiga att man helt enkelt inte vill lyssna. Det går inte att ta meningen "she said her daddy was an alcoholic" som rivöppnar refrängen till Rolling Stone på allvar när själva låten startar med "In fair Verona where we lay our scene, Juliet is on her knees, she shoots to kill and aims to please".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA