x
Def Leppard: Def Leppard

Def Leppard
Def Leppard

Def Leppard: Def Leppard

GAFFA

Album / Ear Music
Utgivning D. 2015.10.30
Recenserad av
Mårten Cederberg

Pour Some Suger On Me är en låt från skivan Hysteria som räknas som en av deras största framgångar. Den släpptes för snart 30 år sedan men nu har sockret värmts för många gånger och har istället tagit färg och konsistens lik julknäck som gått alldeles för länge i pannan. Trots det låter det föga förvånande som just Def Leppard.

Att göra en självbetitlad skiva brukar betyda något speciellt, ett ställningstagande till exempel. När det tagit sju år sedan Songs From The Sparkle Lounge så har nog några börjat hoppas på något likt Hysteria- och Pyromania-eran trots att bandet alltid hävdat att de inte är ett "nostalgiband". Inledande Let's Go och Dangerous ger ändå sken av 80-talets stora dagar med överdriven självkopiering men mycket mer än så blir det inte.

14 låtar är minst fyra för mycket. Produktionen känns mossig, men passar bra när Queen och tidiga discoinfluenser adderas. Det är segt, tempofattigt och onyanserat. Som helhet är skivan en sämre kopia av dem själva, som varken utvecklas eller vill tillräckligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA