x

Steven A. Clark
The Lonely Roller

Steven A. Clark: The Lonely Roller

GAFFA

Album / Secretly Canadian
Utgivning D. 2015.11.13
Recenserad av
Joel Larsson

Steven A. Clark kommer inte att få några storhits med den här skivan. Titelspåret Lonely Roller har alla komponenterna, men det finns för mycket nostalgi och för lite hook för att spåren helt ska resonera hos samma crowd som sväljer The Weeknd och Drakes dängor med hull och hår. Resten av låtarna lider av samma problem.  

Hitpotential dikterar dock inte kvalitet, och det finns gott om saker att tycka om på den här plattan. Produktionen är rakt igenom trendigt etnoglittrig och samtidigt bombastisk, med en del glitchiga, söndertuggade partier. Clarks röst ligger i bakgrunden och tjuter sexigt om kärlek, brustna hjärtan, tårar och åtrå. 

Men stopp ett tag, låter de här ämnena bekanta? Om du inte har bott under en sten med händerna över öronen i ett år så vet du att den absoluta merparten av modern R&B är kryddad av alla de ovanstående komponenterna, och Clarks inspirationskällor ligger alltför tydligt blottade. Jämförelser studsar upp konstant: det ena introt låter lite Beyoncé, den andra raden känns Frank Ocean, etcetera. Det är inte plagiat på något sätt. Däremot en gnagande känsla av "det här har jag hört förut", och i en genre som definieras av sina frontfigurer så krävs det mer än så för att stå ut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA