x
The Brian Jonestown Massacre: Thingy Wingy

The Brian Jonestown Massacre
Thingy Wingy

The Brian Jonestown Massacre: Thingy Wingy

GAFFA

Album / a Records
Utgivning D. 2015.11.13
Recenserad av
André Spång

The Brian Jonestown Massacre fortsätter att bandet som skiter lagom mycket i pengar, de som tillhör inte den fullständigt kompromisslösa skaran men är också miltals ifrån kommersen. Detta är gruppens andra albumsläpp 2015 och det är ytterligare en aspekt som vittnar om ointresset för de stora stålarna eller topplistorna.

Thingy Wingy är ett massivt och stabilt mini-album och under skivans dryga 35 minuter tappar man inte intresset trots att de första spåren, vid första anblicken, kan uppfattas som lite statiska. Vad The Brian Jonestown Massacre så klädsamt gör för att motverka detta är att addera små ljudkällor som bryter av när passagerna i låtarna börjar bli för monotona.

De sju spåren albumet består av är genomgående lågintensiva, något som kan leda till allergiska rastlös-reaktioner. Men Thingy Wingy drar åt olika håll och behåller spänning skivan igenom. Tankarna tillåts att sväva iväg, tills att bandet med jämna mellanrum lyckas fånga in lyssnaren igen och det är albumets och The Brian Jonestown Massacres absolut största tillgång och behållning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA