x
The Moth Gatherer: The Earth Is The Sky

The Moth Gatherer
The Earth Is The Sky

The Moth Gatherer: The Earth Is The Sky

GAFFA

Album / Agonia Records
Utgivning D. 2015.11.27
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Om Göteborgsbandets debut var en introvert och mörk skapelse är dess uppföljare precis lika mörk. Den största skillnaden är att blicken är vänd utåt och betydligt mer fokuserad. The Earth Is The Sky är soundtracket till att sitta på molnen, dingla med benen och se världen under dig gå upp i lågor.

Trion har tagit hjälp av en rad kända profiler som gästar de sex spåren, som spänner över knappa timmen. Även om en del nya influenser har letat sig in i bandet utgörs den musikaliska basen fortfarande av hård sludge och drömska passager i post metals toppskikt. Inte sällan förs tankarna till Cult Of Luna (Attacus Atlas). Inledande Pale Explosions agerar lättsam uppvärmning och får ses som skivans svagaste spår utan att för den delen vara dåligt. Nej, The Moth Gatherer är ett av få band som vinner på att krångla till det för lyssnaren. Dyatlov Pass är ett kärleksbarn taget direkt ur John Carpenters pung. The Black Antlers öppnar med thrashigt riff men känns i atmosfären mer som black metal än något annat. Avslutande In Awe Before The Rapture väver ihop skivan på snyggast tänkbara sätt.

Där andra artister hade fått musiken att spreta lyckas The Moth Gatherer istället att fokusera ordentligt och göra The Earth Is The Sky till ett dynamiskt verk som kommer att hålla länge.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA