x
Arre Arre: A.T.T.A.C.K.

Arre Arre
A.T.T.A.C.K.

Arre Arre: A.T.T.A.C.K.

GAFFA

Album / Rundgång
Utgivning D. 2015.11.11
Recenserad av
Daniel Horn

"Som 80's född kvinna har jag fått lära mig att det ska va svårt att hålla sams med andra kvinnor. Att man inte kan leka tre tjejer utan att en ska känna sig utanför. Att det är töntigt att prata om kvinnlig gemenskap osv." I samband med premiären av Stina Velocette och Syster Sols låtsamarbete Genom Allt la den sistnämnda ut ett kort brandtal med ovannämnda inledning. Hon satte fingret på något som knappast stannat vid 80-talsgenerationen, utan måste brytas upp gång på gång.

I Arre Arres låt Soft Ice-Cream On The Beach (titeln rimmar gott med omslaget) upprepas frasen "Hey, girlfriend, you are awesome!" och det behöver inte kompliceras mer än så. Kärlek och gemenskap övervinner allt. Vi är här för att samexistera, inget annat.

Musiken på A.T.T.A.C.K. kan absolut placeras i riot grrrl-facket och just Soft Ice-Cream On The Beach är en outtalad hyllning till Bikini Kills Rebel Girl. Men det som biter till mest är låtens tydliga surf-vibbar, som också återkommer med jämna mellanrum. Och där har vi också det unika med den här Malmö-konstellationen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA