x
Ji Nilsson: Blue Is The Saddest Colour

Ji Nilsson
Blue Is The Saddest Colour

Ji Nilsson: Blue Is The Saddest Colour

GAFFA

EP / Razzia
Utgivning D. 2015.11.13
Recenserad av
Simon Lundberg

Det är så tilltalande. För musik som lika gärna kunde vara tuggummipop, med sockersöta texter sjungen av en blåhårig tjej ridandes på en enhörning, är istället bland det mest känslosamma och ledsna som släppts på ett tag. Musiken ekar karibisk pop influerart av R&B med strängar och lo-fi-trummor. Det luktar strand och hav. Tänk er att ni står på en klippa. Vinden är kall, men det är fortfarande varmt då det är sensommar. En ensam tår trillar ner för kinden.

Ji Nilsson fångade mitt intresse med Heartbreakfree, som även är med på EP:n och släpptes redan i maj 2014. En ny värld öppnades och det var med ett nytt sound och så stark text. EP:n gör inte den som gillar låten besviken. Soundet känns igen. Texterna är om möjligt ännu sorgsnare. Låten Nothing är nästan jobbig att lyssna till. Så utelämnande är den och man känner med Ji i varje ord.

Blue Is The Saddest Colour borde fånga upp den unga vuxna-publiken. Med urban musik, känslosamma texter som känns som en drömmares Instagramkonto. Det är starkt att dela med sig av sig själv. Och det gör Ji.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA