x
Ty Dolla $ign: Free TC

Ty Dolla $ign
Free TC

Ty Dolla $ign: Free TC

GAFFA

Album / Atlantic
Utgivning D. 2015.11.13
Recenserad av
Damir Sepulveda Espinoza

Ty Dolla $ign har de senaste tio åren gästat på allt mellan himmel och jord, och det med en ständig känsla för gungande melodier och vaggande liveinstrument-arrangemang. Det gör att han idag låter lika hemma över house-detaljerad rapdunk, så som Los Angeles partystuds-hybrider eller sliskiga R&B-hymner med drömska ackordföljder.

Free TC, titelgiven efter sin brors, enligt Ty, felaktiga fängelsestraff är specifik i sin spretighet – det är ett fyrverkeri av olika kaliforniska sounds och sångarens egna mångsidighet. Även Atlantas strippklubbdån återfinns i ett hörn i form av nihilistiska Blasé. Ja, för det här med hans klubbpersona, en modern Nate Dogg som aldrig mörkar med vilken man-hoe han själv är, landar ju olika.

De många riktningarna tillåter sångaren beröra andra punkter emellanåt. Bakom gallret bjuder brodern Big TC bjuder på en empatiskt reflekterande vers samt en ryslig gospelmelodi som Miracle har arrangerats runt. Oavsett stil binds allt ofta av Ty Dolla $igns gungande R&B-sensibilitet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA