x
Rustie: Evenifudontbelieve

Rustie
Evenifudontbelieve

Rustie: Evenifudontbelieve

GAFFA

Download / Warp
Utgivning D. 2015.11.05
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

I princip allting, varje sekund och inklämd sample eller effekt och mullerrikt ekande trumslag bakom rasande synthar som knastrar i kamp sinsemellan, skimrar i bländande och skrikande färger på de 15 spår och 47 minuter som utgör Evenifudontbelieve. På sitt tredje album hittar Russell Whyte nya sätt att bända ljud på, precis som han gjorde på debuten Glass Swords och uppföljaren Green Language som släpptes så sent som under 2014.

Låtarnas övergångar skiftar som nyanser i färger, på en himmel eller över konsertscener eller i små hetsiga kluster i nattklubbar, och Rustie låter sina lyssnare finna sig själva i ett svall av trummor som bankar febrilt och melodier som tävlar om att varva varandra. Den blandning av dansmusik som är både godkänd och älskade hemma i Skottland, främst i Glasgow och Edinburgh, gör sig ständigt påmind inuti musiken Rustie skapar och det är allt annat än en slump att det är dit han nu återgått efter experimenten på det föregående albumet.

Det finns alltid element av BPM-knarkande happy hardcore underliggande de mer hiphop-orienterade trummönster som kännetecknar den våg av genrebändande producenter Rustie är en del av. Och även en smygande inblick i hans kompletta register finns för första gången att beskåda för utomstående. Rustie producerar nämligen precis allt på Evenifudontbelieve, från de hårt dunkande rytmerna till gitarrsolon och framför allt atmosfären som råder, helt uppmålad i väldigt klädsam dur.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA