x
British Sea Power: Sea Of Brass

British Sea Power
Sea Of Brass

British Sea Power: Sea Of Brass

GAFFA

Album / Golden Chariot
Utgivning D. 2015.10.19
Recenserad av
Emil Viksell

När Brightonbritterna med världens bästa bandnamn tar låtar ur sin bakkatalog och hettar upp dem med en blåsorkester på 28 man så är det mesta som vanligt. Det yttre må vara annorlunda, men till det inre är det lika spretigt, ojämnt och storstilat som brukligt när det kommer till postrockarna.

Orkesterpålägget funkar blandat. Ibland låter det bara osmidigt, och klumpigt gjort; klampar in som Kramer, fast utan humorn. Rockensemblen och blåskapellet samsas emellanåt dåligt på ljudytan, de spelar bredvid varandra istället för med som så ofta med sådana här samarbeten. Men ibland lyfter Foden's Band (som orkestern kallar sig) låtarna till nya höjder.

Det håller ihop tack vare rätt starka låtar i botten och Scott Wilkinsons alltid fina röst – ett slags korsning mellan David Bowies och Will Sheffs. British Sea Power blir aldrig heller vulgära i sitt storhetsvansinne, som många andra brittiska gitarrband med skyhöga ambitioner. Även när det är tungfotat sammansatt, som i Once More Now och Machineries Of Joy, så är det ändå liksom ganska trevligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA