x
Club 8: Pleasure

Club 8
Pleasure

Club 8: Pleasure

GAFFA

Album / Labrador
Utgivning D. 2015.11.20
Recenserad av
Emil Viksell

Johan Angergård bara matar ut grejer med de olika bandkonstellationer i vilka han ingår. Och han behärskar onekligen hantverket. Tillsammans med Karolina Komstedts mjuka stämma utgör Pleasures ytterligare en fin platta i bandets 20-åriga karriär av fina plattor.

Men samtidigt känns det som att Club 8 den här gången på ont är musik som jag och min farmor skulle kunna enas kring. Jag vill inte höra Vikingarna och hon vill inte höra… ja, säg Tyler, The Creator. Club 8:s tillrättalagda softdisco och väna variant på 80-talsdunk – vilket är stilen det handlar om den här gången – skulle inte störa henne och ändå tillfredsställa mina mest basala musikaliska behov. Med lite vilja skulle hon nog till och med komfortabelt kunna höra lite ABBA i någon av låtarna.

En borde kanske ha vett att än mer uppskatta det där så kallade hantverket. Men Angergårds musik saknar så ofta det välbehövliga tillskottet av det något vilda, det svajiga, det bångstyriga ovanpå den tekniska och pophistoriska skickligheten. Det är vackert, sofistikerat och mondänt, men alltför ofta känns det som att vara instängd i en reklamfilm.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA