x
Talib Kweli & 9th Wonder: Indie 500

Talib Kweli & 9th Wonder
Indie 500

Talib Kweli & 9th Wonder: Indie 500

GAFFA

Album / It's A Wonderful World Music Group
Utgivning D. 2015.11.06
Recenserad av
Karin Lillbroända

Indie 500 är det första albumet av en duo som består av två hiphopveteraner; Brooklynsonen Talib Kweli och mästerproducenten med rapambitioner 9th Wonder från North Carolina. Det här är hiphop från Amerikas mest genuina hiphopskrymslen, och en drös mer eller mindre kända rappare har bjudits in för att lägga verser på Indie 500. Det enda kriteriet är att det ska vara vasst, tajt och gediget. Det här är hiphop som inte tar några genvägar. 
 
Talib Kweli är en enastående rappare och hiphoplegendar från Brooklyn som sitter på minst ett par, tre klassiska album. Han har förmågan att blanda punchlines med djupt innehåll, och har en permanent stämpel som "medveten" rappare. 
 
Indie 500 lämnar seriösa ämnen plats till enklare låtar som ofta utvecklas till cyphers där alla medverkande tävlar om att lägga bäst vers. Det är utan tvekan hiphop som sätter nackknotorna i rörelse, men mätt med Talib Kweli-mått saknas de där allvarliga bitarna lite. Det är inte en lika omedelbar klassiker som Kwelis mästerverk med vapendragaren DJ Hi-Tek, men det souliga soundet leder ändå till att Indie 500 är ett av årets måsten för dig som uppskattar hiphop med hög finess.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA