x
Carrie Underwood: Storyteller

Carrie Underwood
Storyteller

Carrie Underwood: Storyteller

GAFFA

Album / Sony Music Entertainment Sweden
Utgivning D. 2015.10.23
Recenserad av
Karin Lillbroända

Carrie Underwood har en röst med pondus. Det är med stor kraft hon sjunger ur sig varje stavelse om livets berg-och-dalbana på Storyteller, hennes femte album. Backad av gitarriff och bestämda trumkomp står hon stadigt i strålkastarljuset och visar en jäkla attityd.

Underwood håller sig solklart inom countryns gränser men det är ett rockigt sound vi får och hon är fortfarande närmare American Idol-scenen än att sitta på en åsna och tugga halm i cowboyhatt.

De teman som Underwood behandlar är inga ovanliga; ofta hårdkoncentrerad kärlek och ilska. Här finns pepplåten för kvinnor som behöver bryta sig fria från dåliga förhållanden och stödet till mödrarna som sliter för att hålla ihop allt. Storyteller spelar på de nerver som gör countryn till en storartad genre. Carrie Underwood är modern, stark och en har en karaktär som smittar av sig. Möjligtvis hade Storyteller kunnat gå åt ett lite mer varierat håll. Nu är det ett ständigt ös i samma ljudbild, och en liten saknad för riktigt sårbara akustiska countryballader infinner sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA