x
Aaron Lee Tasjan: In The Blazes

Aaron Lee Tasjan
In The Blazes

Aaron Lee Tasjan: In The Blazes

GAFFA

Album / First of 3 records
Utgivning D. 2015.10.06
Recenserad av
Pontus Bark

Till att börja med gör vi nog bäst i att konstatera vad Aaron Lee Tasjans album In The Blazes inte är. Det är inte modernt. Det är inte djupt. Det säger inte heller särskilt mycket om samhällets strukturer. Men det svänger! Det svänger … mycket.

Aaron Lee Tasjans americana minner om en svunnen tid. Det är gubbigt utav bara fan. Det är USA och det är gitarr och det är knark. Och The Trouble Of Drinkins Hank Willams-estetik är mil (efter mil) ifrån samtiden. Men den är också i all sin enkelhet genial, så genial att vi väl för enkelhetens skull kan anta Aaron skrivit den som en hipstergrej!

För att använda sig av Glenn Hysénska termer: Vissa skulle säga att detta är ett skitalbum, men det är det definitivt inte. Det var nämligen så Glenn beskrev Pripps Blås av många underskattade värde. Debatten vunnen.

Aaron Lee Tasjan är en skäggig man med hatt som har lyssnat på rockens stora och sedan kokat ihop det till något så omodernt att det blir hipster att lyssna på gubbrock. Gubbrock jag är övertygad om att Glenn skulle tycka om.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA