x
Ignite: A War Against You

Ignite
A War Against You

Sammansvetsad hardcore från nytända veteraner.

GAFFA

Download / Century Media
Utgivning D. 2016.01.08
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Även om det varit tyst om den amerikanska hardcoregruppen i tio år (Our Darkest Days släpptes 2006), har sångaren frontat både Pennywise och The Misfits, trummisen spelat i Strife och basisten hjälpt Nations Afire. Bland annat. Ignite-personalen har således aldrig lämnat scenen. Det märks på A War Against You. Det är sammansvetsad hardcore med minnesvärda melodier, uttrycksfull röst och angeläget textinnehåll. Gjort av veteraner. Men det är också fortsatt anpassat mot Bandit Radio-territorier, där medryckande refränger och en kramvänlig tuffhet dominerar. Sedan Ignite hamnade på gigantiska BMG i Europa vid millennieskiftet blev deras skivor mindre upproriska, mer tillrättalagda, men fortsatt engagerande enligt genrens alla regler. Numera är det Sony-ägda etiketten Century Media som finansiellt backar gruppen.

Zoltán Téglás levererar texter med imponerande förmåga, han sjunger innerligt, mycket och gärna högt. De nya låtarna handlar om cancer, miljön, flyktingkrisen, vänskap och rötter. Och som dolt spår ligger en version av Where I'm From på modersmålet ungerska. Ett kärt grepp som Ignite nyttjade även på A Place Called Home 2000.

A War Against You blir dock lite mustig, av två skäl. Dels för att några låtar är alldeles för lika varandra, och dels för att det dämpade anslaget sinkar tempot. Tre-fyra spår hade med fördel kunnat slopas. När det blixtrar till gör det å andra sidan det ordentligt, som i Nothing Can Stop Me och How Is This Progress?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA