x
Jeezy: Church In These Streets

Jeezy
Church In These Streets

Jeezy: Church In These Streets

GAFFA

Album / Def Jam
Utgivning D. 2015.11.13
Recenserad av
Karin Lillbroända

Jeezy är en mästare i sin egen genre. Han har egentligen bara sig själv att vinna över. Det gör han inte här. Tidigare har vi hört en politisk låga fatta eld i Jeezys musik. Han har talat till Vita Huset från gatan på ett oerhört träffande sätt, samtidigt som han har skapat bangers som dryper över av allt som är kommersiell trap music. Det har varit härligt.

Nu har vi kommit fram till Jay Jenkins sjätte album sedan storbolagsdebuten, och man lämnas undrande. Var är beatsen som kan förvandla tunnelbanan till en nattklubb? Var är alla briljanta oneliners som får en att skratta? Var är hitsen som kommer göra Jeezy odödlig? Var är elden?

När Jeezy tog bort Young före sitt alias blev det svidande tydligt att han inte har så mycket att ge längre, eller är inne på fel spår. Visionen är antagligen en koherent ljudbild med supersubstantiella texter, och visst slår det hyfsat rätt ibland, men Jeezy är sällan den typen av rappare. Det blir istället hiphop som pumpar vidare med hjälp av livsuppehållande maskiner. Nu drar vi ur den sladden och lyssnar på mästerverket The Recession från 2008 istället!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA