x
Tombstones: Vargariis

Tombstones
Vargariis

Tombstones: Vargariis

GAFFA

Album / Soulseller
Utgivning D. 2015.12.04
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Kanske är det livet på vägarna med Eyehategod och Church Of Misery eller helt enkelt världens nedsläckta tillstånd som fått Tombstones att överge stonersoundet till förmån för en ganska så miserabel ljudbild på sitt fjärde album.

Norrmännens influenser är inte svåra att hitta men heller inte något att skämmas för. De nedstämda och fuzziga gitarrerna ligger som bas över hela Vargariis. Vad som är intressant är istället alla de utstick varje individuellt spår bjuder på. Medan Barren Fields är riffdyrkan i ren och skär Sleep-anda, får And When The Heathen Strive, Vargariis Rise mig att sakna det sedan länge nedlagda brittiska bandet Iron Monkey. Oceans Of Consciousness visar vad Norge var mest känt för under 90-talets början och trots några få ljusglimtar i ljudbilden och atmosfäriska inslag (The Dark High) är det när Tombstones är som mest nihilistiska och kompromisslösa – som i de förstnämnda låtarna – som de är som bäst.

Norge har så mycket mer att erbjuda än sin ortodoxa black metal. Det visade ingen mindre än Turbonegro under 90-talets slut, Kvelertak under 10-talet och när vi nu närmar oss 20-talet hoppas jag Tombstones håller sig längst fram i ledet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA