x
Christina Hellström & Björn Olsson: En Liten Bit Till

Christina Hellström & Björn Olsson
En Liten Bit Till

Christina Hellström & Björn Olsson: En Liten Bit Till

GAFFA

Album / Drömland Musik
Utgivning D. 2015.11.27
Recenserad av
André Spång

Vi känner Björn Olsson. Vi är bekanta med hans melodiösa snickeri och vi är medvetna om att han bistått band och artister som Mando Diao, Håkan Hellström, Hästpojken och Mattias Alkberg. Därför är det självklart att vända blicken mot den 77-åriga Christina Hellström. Djärvheten i att börja göra musik vid denna sena ålder ger hopp och Hellström bör inte ses som något annat än ett föredöme.

Under sina år som psykolog fanns det inget utrymme för att lägga fokus på att utveckla de där små vaggvisorna hon sjungit för sina barn och barnbarn. Men så fanns det plötsligt tid, och det Hellström levererar med sin sköra men ack så lugna och övertygande stämma är både trivsamt och melankoliskt.

Så var det då det här med nostalgin. För En Liten Bit Till fullständigt dryper av nostalgi. Idag anses nostalgi som mossigt och ointressant. Det är inte nostalgins fel i sig, utan det är hur du väljer att förhålla dig till nostalgi. Om du bäddar in det i ursäktande töcken tappar det sitt värde och degraderas till något fult. Hellström och Olsson gör inget för att sky nostalgin eller försöker kalla det något annat. Tvärtom så omfamnar de den och när man lystrar till Christinas röst så är det svårt att inte göra detsamma.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA