x
Hearts Hearts: Young

Hearts Hearts
Young

Hearts Hearts: Young

GAFFA

Album / Tomlab
Utgivning D. 2015.12.04
Recenserad av
Simon Lundberg

Du sitter och lyssnar på musik. Blundar. Försvinner in lite i musiken. Under tiden strömmar bilder förbi. Bilder på sådant du varit med om. Och sådant du inte varit med om. Minnen. Kanske framtida minnen. 

Utan att jag ska förvandlas till en avslappningssession så är det så här det känns att lyssna på Hearts Hearts. Det träffar rätt många gånger. Musiken är som om James Blake, Sigur Rós och Years & Years klumpats ihop till ett spännande österrikiskt potpurri av glädjefylld ledsamhet. Mycket av materialet känns till en början generiskt, men växer sig sakteligen till någonting större. Någonting stundtals episkt. Det albumet presenterar särskilt bra är de lätta trycken på keyboarden och de långsamma plocken på gitarren i kombination med stundtals hektisk bas och en röst som smeker som en fjäder i trumhinnan.

Så blunda. Ta in musiken. Antingen tar Hearts Hearts resten av världen med storm. För det snackas redan om dem på hemmaplan i Österrike. Eller så hamnar de tillbaka i den bortglömda periferin. Vad det än blir spelar mindre roll. Det var ett mycket fint besök.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA