x
Ost & Kjex: Freedom Wig

Ost & Kjex
Freedom Wig

Ost & Kjex: Freedom Wig

GAFFA

Album / DIYnamic
Utgivning D. 2015.12.04
Recenserad av
Simon Lundberg

När minimalisk techno hamnar på ens tunga är det inte ofta som ordet humor passerar samtidigt. Men med Ost & Kjex är det just den adderingen som förs in i mixen. Eller humor kanske är att ta i. En viss lättsamhet med en humoritisk touch är mer rätt. Introt till skivan går i jazzens tecken, vissa delar lånar element av cha-cha, element av 70-talsdisco och av 90-talshouse. 

Den här spridningen är både positiv och negativ. Positiv för den som känner att de vill prova på en annan gren av sin elektoniska musiksmak då musiken är lättare att ta till sig än andra som rör sig inom samma områden. Negativ för att det ibland blir lite för fånigt.

En av Norges mest spännande röster – Hanne Kolstø – gästar på en låt som genast får dynamik. Det är ett perfekt album att såväl ha på i bakgrunden på en fest eller när man städar. Många av låtarna passar också för lyssning. Även för de som inte har en fäbless för minimalistisk elektonisk musik. Ta bara avslutningsspåret East som skulle kunna finnas med på vilken indie-electronica-akts album som helst. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA