x
Daughter: Not To Disappear

Daughter
Not To Disappear

Daughter: Not To Disappear

GAFFA

Album / 4AD
Utgivning D. 2016.01.15
Recenserad av
Simon Lundberg

Första gånger jag hörde en låt med Daughter var 2011. Det var låten Youth tagen från deras EP The Wild Youth, sedermera också från debtualbumet If You Leave från 2013. Och jag grät. Storbölade. Det slog hårt som ett slag rätt i nyllet eller i bröstet. Fortfarande känner jag en känsla som inte går att beskriva. Kanske saknad. Kanske ångest.

Samma känsla rinner över mig när jag lyssnar på det här albumet. De lyckas att förmedla det jobbiga med livet när man vuxit upp. Det är brutalt ärligt. I det naturärliga folkrock-soundet och en röst som fångar in en på en gång i kombination med smutsigheten i den elektroniska produktionen får mig på knä. Vid jämförelse med övriga inom samma genre står Daughter ut med råge. De vågar också ge sig ut på nya vägar via lite triphop och mer basdriven produktion i och med nya albumet.

Det här är ledsamhet. Det är så här det känns för ofta att bli vuxen. Jag gråter inte lika hårt den här gången, men klumpen i halsen är där. Om albumet får lite mer tid förvandlas den nog till riktiga tårar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA