x
Witchcraft: Nucleus

Witchcraft
Nucleus

Witchcraft: Nucleus

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2016.01.15
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Efter 2012 års Legend – ett album där Magnus Pelander lyckades överträffa sig själv i låtskrivandet – har det varit relativt tyst från och kring Örebrobandet. Under de tre åren som passerat har både trummis och basist ersatts. Trots att medlemmar byts ut på löpande band under grundarens styre finns det en charm i att inte riktigt veta vad man kan förvänta sig från Witchcraft. Det hade varit enkelt att följa upp Legend med en repris. Lyckligtvis är inte fallet som sådant.

Intre stridigheter åt sidan; femte albumet är ett hopplock från Witchcrafts karriär där låtskrivandet från föregångaren är intakt men istället blandas ut med en ljudbild som inte är lika polerad och modern. The Outcast hämtar inspiration från folkmusiken och skulle mycket väl kunna vara ett överblivet spår från The Alchemist medan det 14 minuter långa titelspåret är den episka 70-talsinspirerade rock som vi är vana vid.

Nucleus är mer melankolisk än sina föregångare och siktar inte in sig på nya jaktmarker men sångarens stundtals samhällskritiska texter och personliga reflektioner ger skivan en extra skärpa och udd.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA