x
Sunn O))): Kannon

Sunn O)))
Kannon

Sunn O))): Kannon

GAFFA

Album / Southern Lord
Utgivning D. 2015.12.16
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

På deras första platta under eget namn på sex år har doom-kungarna lugnat ner sig, om man nu kan påstå att det fanns något att lugna ner från början. Men det är något mera moget och meditativt över Kannon. Samtidigt är det deras kortaste och mest fokuserade alster på bara 30 minuter. Och där bandet förut brett ut sig med blås och diverse stränginstrument och körer är det mer nedskalat nu och ljudbilden är renare och klarare.

Bli dock inte oroliga nu, det är fortfarande distade gitarrer och baser som slår an tunga riff och låter dem ringa ut i långa drones.

Vi får tre långa låtar som får breda ut sig och hypnotisera i deras patenterade slow motion medan Attila Csihar mässar, fräser och använder sin röst så den bäst passar in i ljudbilden. Den här gången sägs Anderson och O'Malley ha varit inspirerade av buddismen och speciellt då det buddistiska uttrycket "att uppfatta ljuden (eller skriken) av världen". Vilket också kan förklara varför skivan jämfört med deras tidigare alster känns lite ljusare och lugnare, kanske är det dit som den buddistiska religionen kommer att föra bandet.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA